Ofte stillede spørgsmål

Få svar på ofte stillede spørgsmål om Naturens Uge for skoler og dagtilbud

 • HVEM KAN TILMELDE SIG?

   Alle skoler og dagtilbud kan holde Naturens Uge i løbet af ugen d. 2.-6. september 2024. I weekenden den 7.-8. september inviterer foreninger, DN's lokalafdelinger og kommuner børn og børnefamilier ud til naturoplevelser i lokalområdet.

 • HVORNÅR KAN VI TILMELDE OS?

   Tilmeldingen er åben fra 1. maj.

 • HVORDAN TILMELDER VI OS?
 • HVAD SKAL VI GØRE, OG HVOR SKAL VI GÅ HEN?

   I bestemmer selv, hvor I vil gå hen, og hvad I vil lave. I kender jeres lokalområde bedst og ved, hvor der kan ligge en spændende naturoplevelse. Formålet med at deltage i Naturens Uge er, at I kommer ud i naturen i løbet af ugen, hvor børnene både lærer noget om naturen og får nogle spændende og sjove naturoplevelser med hjem. Når I har tilmeldt jer, vil I modtage årets nye, digitale undervisningsmateriale til skoler og dagtilbud i god tid inden ugen. Her kan I finde forslag til forløb og aktiviteter, som I kan lave i løbet af ugen. I kan også finde inspiration og aktiviteter i de tidligere års materialer her

 • HVORNÅR SKAL VI HOLDE NATURENS UGE?

   Naturens Uge foregår i uge 36 fra d. 2.-8. september 2024. I bestemmer selv, om I vil bruge en enkelt lektion, en dag eller hele ugen, og om I vil lave et forløb i et enkelt fag eller på tværs af flere fagområder.

 • HVAD ER ÅRETS TEMA?

   I år sætter vi med temaet ’Vildt tæt på’ fokus på naturen og det myldrende liv, der omgiver os. Lige der hvor du står, går, bor eller færdes, er der vildt liv. Rejsen til dyr og planter er ofte kort – på hug, på tæer, på knæ eller lige i øjenhøjde – vil edderkopper, seje planter, flotte bær og flyvende insekter være lige foran næsen. Med lup, net og kikkert kan det levende komme meget tættere på. Oplev fx skællene på sommerfuglen, gifthårene på brandnælden eller rovfuglen helt tæt på. Der er liv på sten, på bygninger, på træstammer og mellem fliserne. Der er et myremylder på alle matrikler, og de er altid mageløse at følge. Mælkebøtter er seje og kan opleves i haven, i skolegården og i den vilde natur. Gå på opdagelse i naturen tæt på dig, og du vil møde alle mulige vilde planter og dyr.

 • FÅR VI EN DELTAGERPAKKE?

   I vil få tilsendt årets digitale undervisningsmateriale til skoler og dagtilbud i god tid inden Naturens Uge. Vi producerer og sender fra i år ikke fysiske deltagerpakker til dagtilbud. Vi vil gerne bevæge Naturens Uge en mere bæredygtig vej, hvor vi i stedet for at trykke store oplag af nye materialer hvert år, i stedet producerer digitale materialer, der kan bruges igen og igen.

 • HVORFOR HOLDE NATURENS UGE?

   Der er mange gode grunde til, at I skal tilmelde jer Naturens Uge:

   • Naturen er verdens bedste legeplads, og leg i naturen styrker børns motorik, koncentrationsevne og opfindsomhed.
   • Læringen knyttes sammen med brug af muskler og sanser.
   • Det er sundt for kroppen og godt for humøret at være i naturen.
   • Børn, der har et nært forhold til naturen, vokser op som gode benyttere og beskyttere af vores natur.

   Naturen er også et spændende klasseværelse. Undervisningen bliver meget konkret og bygger på elevernes egne oplevelser, erfaringer, iagttagelser, undersøgelser og eksperimenter. Naturen leverer lærerige overraskelser, der skaber minder, som børnene kan hænge læringen op på. Hent naturen ind i skolen og tag børnene med ud for at opleve og undersøge naturen på egen hånd!

   Vi ved, at I gør en stor forskel ude på skolerne og i institutionerne. Vi håber derfor, at I vil være med til at få endnu flere naturoplevelser ind i børnenes hverdag.

 • HVORDAN SKABER VI MERE OPMÆRKSOMHED OM NATURENS UGE?

   Jo flere, der bliver opmærksomme på Naturens Uge og naturoplevelsernes betydning for både børnene og naturen, jo bedre. Derfor vil vi gerne opfordre jer til at fortælle om jeres aktiviteter til forældre, lokale aviser og andre medier.

   Hvert år bliver vi kontaktet af forskellige medier, der gerne vil dække Naturens Uge i deres lokalområde. Hvis I gerne vil have besøg af pressen, kan I registrere jer som pressekontakt, så vi kan videregive jeres oplysninger til pressen, når de kontakter os. Registrer jer her.

   Hvis I selv vil skrive til forældre, intranet eller lokale medier, er I meget velkomne til at bruge teksterne og billederne på www.naturensuge.dk/om/. Se også vores materialer til arrangører, hvis I gerne vil markedsføre jeres arrangement.