Om Naturens Uge

snirkel med tang

Naturens Uge er én lang fejring af vores allesammens natur. I uge 36 opfordrer vi alle danskere til at opleve, indånde og opholde sig i naturen.

Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedage for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne.


I 2022 var temaet 'Naturen tæt på dig', og i 2023 sætter vi fokus på den blå natur med temaet 'Naturen under overfladen'. Naturens Uge er støttet af Nordea-fonden og 15. Juni Fonden.

Mand og børn fisker
kvinde og barn kigger på dyr

Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag tilbage i 2004, men siden har vi udvidet til Naturens Uge og sætter nu fokus på at komme ud i naturen i hele uge 36.

Årsagen er, at børn i dag er langt mindre ude i naturen end deres forældre og bedsteforældres var, da de var børn. Digitale medier og skemalagte aktiviteter dominerer hverdagen og efterlader ikke meget plads til leg og oplevelser i den friske luft.

Derfor afholder vi hvert år Naturens Uge for at give børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen.

Formålet med Naturens Uge er at få børn og børnefamilier ud i naturen og give dem inspiration til at komme mere ud hele året - og resten af livet! Naturens Uge åbner dørene til naturen og viser, at det er både nemt og sjovt at få gode naturoplevelser.


Et samarbejde mellem

Friluftsrådet logo

Friluftsrådet

Friluftsrådet er en paraplyorganisation for 85 medlemsorganisationer, som varetager det samlede friluftslivs interesser, inspirerer danskerne til mere friluftsliv og forbedrer muligheder og vilkår for frilufts- og naturoplevelser - i en rig natur på et bæredygtigt grundlag.

Læs mere om Friluftsrådet her

Danmarks Naturfredningsforening logo

Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening arbejder for et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et rent og sundt miljø. Organisationen er landets største natur- og miljøorganisation med 130.000 medlemmer og cirka 1.300 frivillige aktive.

Læs mere om Danmarks Naturfredningsforening her


Partnerskaber

Naturens Uge ville ikke kunne køre af stablen uden vores fede samarbejdspartnere.
Mød vores partnere her, og se hvordan du også kan engagere dig i Naturens Uge.

Du kan her møde Nordea-fonden og 15. Juni Fonden, som begge gør det muligt, at vi hvert år kan invitere danskere med ud i naturen.


15. Juni Fonden logo

15. Juni Fonden støtter Naturens Uge. Fonden støtter aktiviteter inden for natur, kunst og kultur samt humanitære/sociale områder.
Læs mere om 15. Juni Fonden herNordea-fonden logo

Nordea-fonden støtter Naturens Uge med 3 mio. kr. Fonden har et almennyttigt formål og støtter aktiviteter, der fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur – og gerne i det fri.
Læs mere om Nordea-fonden her

Vil du involveres i Naturens Uge?

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du som kommune, forening eller virksomhed kan involvere dig i Naturens Uge, kan du nedenfor klikke ind og læse mere.

Leder du efter informationer om Naturens Uge, kontaktoplysninger eller pressefotos?
Læs mere her