Mange kommuner skaber rammerne om en lokal Naturens Uge, og laver et samlet program for arrangementer og aktiviteter i kommunen.

Naturens Uge er en oplagt mulighed for at indvie eller vise ny natur, nye shelters, mountainbike-spor og nye stier eller legepladser frem for borgerne. Naturens Uge markedsfører jeres kommunes grønne og aktive tilbud. Det kan fx være i sammenhæng med indsatser på sundhedsområdet, børne- og unge området, kultur- og fritidsområdet.

I år har vi lavet en folder til kommunerne, hvor I kan finde inspiration til, hvordan I kan være med til at afholde Naturens Uge i jeres lokalområde.

Klik her for at læse mere om hvordan I som kommune kan give jeres borgerne glæde, bevægelse og oplevelser i Naturens Uge den 5. - 11. september.

Hør Vibeke Nørby fortælle om hvordan de holder Naturens Uge i Middelfart kommuneKommunefolder

Kommunefolder kort version

Eksempel: Sådan gør Middelfart Kommune

I Middelfart Kommune er Naturens Uge blevet kommunens mærkedag for naturoplevelser. I 2016 satte kommunen rekord med 36 arrangementer i kommunen, der tilsammen tiltrak 6200 deltagere i Naturens Uge.

- Naturens Uge er en god mulighed for at vise kommunens natur og friluftsmuligheder til borgerne og markedsføre kommunen som en aktiv og grøn kommune. Det er en måde at inspirere borgere til aktiv livsstil i den natur, der mange gange er lige om hjørnet, siger Vibeke Nørby fra Middelfart Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

Middelfart Kommune involverer og engagerer det lokale foreningsliv ved at afholde inspirationsaftener og fyraftensmøder om Naturens Uge.

Eksempel: Sådan gør Vejle Kommune
Også Vejle Kommune har stor succes med at holde Naturens Uge med oplevelser for borgere:

- Udover at vi kan vise kommunens smukke naturområder frem, viser dagen det aktive foreningsliv og det store frivillige engagement, vi har i kommunen, siger Trine Hedemand fra Vejle Kommune, der også har brugt Naturens Uge til at vise egne natur- og friluftsprojekter og kommunens naturarbejde frem.

Sådan kan I være med som kommune:

I kan annoncere jeres arrangement på www.naturensuge.dk.

  • I kan opfordre lokale foreninger, naturvejledere, kulturelle institutioner og andre aktører til at holde Naturens Uge.
  • I kan afholde kommunens egen Naturens Uge på tværs af forvaltninger: Sundhed, Kultur- og Fritid, Teknik- og Miljø, Skole/Børn og unge mv.
  • I kan opfordre skoler og institutioner til at være med på Naturens Uge.
  • I kan markedsføre Naturens Uge på Facebook, med annoncer i lokalaviser, plakater osv.
  • I kan opfordre til samarbejde lokalt mellem foreninger, Grønne råd, Agenda 21 mv.