Det danske sommervejr lader nogle gange vente på sig. Men derfor skal du og din familie ikke snydes for hyggestunder og underholdning! Derfor får I her et par idéer til sjov på regnvejrsdage. God fornøjelse!

Mal på sten

En god aktivitet til regnvejrsdage er at male på sten. Måske har I været på stranden en dag over sommeren og taget et par flotte sten med hjem? Hvorfor ikke dekorere dem hjemme i stuen eller udenfor under et halvtag eller en parasol?

Sten er små stykker af bjerge, og mange af stenene ved stranden er ført hertil af is og vand gennem tiden. De gemmer på en masse historier fra fortiden, da de har været på jorden langt længere tid end os. Nogle er glatte og bløde, mens andre er ru og måske endda hullet. I kan give stenene et præg af nutiden ved at male eller skrive på dem.

Sådan gør I:

  • Inden I går i gang med at male, skal stenene vaskes godt af i sæbevand. Brug eventuelt en gammel tandbørste til at skrubbe med.
  • Lad dem tørre godt.
  • Kig så på stenens facon: ligner den noget?
  • Prøv jer frem – I kan altid male stenen over igen, hvis I ikke blev helt tilfredse i første forsøg.

Gode tips:

  • Køb Posca-tuscher, da de er utroligt nemme at male med. Man kan få dem i alverdens størrelser og farver, og så holder de også rigtig godt. Tuscherne kan købes i den lokale hobbybutik eller på nettet.
  • Hvis stenene allerede er flotte, som de er, kan I give dem et lag klar lak – så fremstår de lige så smukke, som da I fandt dem våde i vandkanten.
billede
billede


Snit en eventyrfigur

En anden god aktivitet til de regnfulde dage er at snitte. Man kan lære at snitte stort set alt – det er faktisk kun fantasien, der sætter grænserne. Hvorfor ikke udnytte jeres fantasi og snitte jeres helt egne eventyrfigurer? Måske snitter I en troldmand, en nisse, en magisk fugl eller noget helt fjerde.

Snitning kan faktisk virke ganske terapeutisk, og både børn og voksne kan nemt finde ro i koncentrationen om snittearbejdet. De små kontrollerede bevægelser kan nemlig hurtigt få tankerne væk fra de ting, der måtte fylde i hovedet.

I kan finde meget mere inspiration til at snitte både sikkert og eventyrligt på naturensuge.dk/inspiration, hvor I også kan finde en guide til at snitte jeres egne buer og pile. I kan også låne eller købe bogen ”Den Store Snittebog” af Frank Egholm, som indeholder et utal af ideer til, hvad man kan snitte.

I skal bruge:

  • Snitteknive (hvis der er mindre børn med, er det en god idé med snitteknive med en stopper i skaftet).
  • Et førstehjælpskit (snittekniven kan glide i hånden – selv for den bedste).
  • Gerne noget frisk træ at snitte i – særligt hassel er nemt at snitte i.