Kommuner

Gør Naturens Dag til en lokal mærkedag og involvér kommunens foreninger, institutioner, museer, naturvejledere og andre aktører til at arrangere Naturens Dag.

Mange kommuner skaber rammerne om en lokal Naturens Dag, og laver et samlet program for arrangementer og aktiviteter i kommunen.

Naturens Dag er en oplagt mulighed for at indvie eller vise ny natur, nye shelters, mountainbike-spor og nye stier eller legepladser frem for borgerne. Naturens Dag markedsfører jeres kommunes grønne og aktive tilbud. Det kan fx være i sammenhæng med indsatser på sundhedsområdet, børne- og unge området, kultur- og fritidsområdet.

Eksempel: Sådan gør Middelfart Kommune

I Middelfart Kommune er Naturens Dag blevet kommunens mærkedag for naturoplevelser. I 2016 satte kommunen rekord med 36 arrangementer i kommunen, der tilsammen tiltrak 6200 deltagere på Naturens Dag.

- Naturens Dag er en god mulighed for at vise kommunens natur og friluftsmuligheder til borgerne og markedsføre kommunen som en aktiv og grøn kommune. Det er en måde at inspirere borgere til aktiv livsstil i den natur, der mange gange er lige om hjørnet, siger Vibeke Nørby fra Middelfart Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

Middelfart Kommune involverer og engagerer det lokale foreningsliv ved at afholde inspirationsaftener og fyraftensmøder om Naturens Dag.

Eksempel: Sådan gør Vejle Kommune
Også Vejle Kommune har stor succes med at holde Naturens Dag med oplevelser for borgere:

- Udover at vi kan vise kommunens smukke naturområder frem, viser dagen det aktive foreningsliv og det store frivillige engagement, vi har i kommunen, siger Trine Hedemand fra Vejle Kommune, der også har brugt Naturens Dag til at vise egne natur- og friluftsprojekter og kommunens naturarbejde frem.

Sådan kan I være med som kommune:

I kan annoncere jeres arrangement på www.naturensdag.dk.

  • I kan opfordre lokale foreninger, naturvejledere, kulturelle institutioner og andre aktører til at holde Naturens Dag.
  • I kan afholde kommunens egen Naturens Dag på tværs af forvaltninger: Sundhed, Kultur- og Fritid, Teknik- og Miljø, Skole/Børn og unge mv.
  • I kan opfordre skoler og institutioner til at være med på Naturens Dag.
  • I kan markedsføre Naturens Dag på Facebook, med annoncer i lokalaviser, plakater osv.
  • I kan opfordre til samarbejde lokalt mellem foreninger, Grønne råd, Agenda 21 mv.