Om Naturens Dag

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne. I år er temaet 'Mangfoldighed i naturen'.

Børn, der bruger naturen, er sunde, glade og vokser op som ansvarlige mennesker, der benytter og beskytter naturen. Derfor er det bekymrende, at en Gallup-undersøgelse viser, at børn i dag kun er halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre var, da de var børn.

Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet arrangerer hvert år Naturens Dag for familier anden søndag i september og for skoler og institutioner i ugen op til.

Historien om Naturens Dag

Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag i 2004 som en årlig mærkedag. I 2010 tog Friluftsrådet dagen til sig, og de to organisationer har siden afholdt dagen sammen.

Nordea-fonden støtter Naturens Dag og er med til at realisere kampagnen. Desuden bidrager en række samarbejdspartnere til at markedsføre og synliggøre Naturens Dag.

I 2010 modtog Naturens Dag årets kommunikationspris, og sidste år deltog mere end 100.000 børn i Naturens Dag i anden uge af september, og ca. 80.000 danskere tog på oplevelser i naturen på Naturens Dag.

Om partnerne bag

Friluftsrådet støtter og opmuntrer til friluftsliv og naturforståelse under hensyntagen til natur og miljø. Friluftsrådet varetager interesser og behov for 85 medlemsorganisationer samt for befolkningen.

Danmarks Naturfredningsforening arbejder for et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et rent og sundt miljø. DN er landets største natur- og miljøorganisation med 130.000 medlemmer og ca. 1.500 frivillige aktive.

Samarbejdspartnere

Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet samarbejder med en række organisationer, som er med til at realisere Naturens Dag. Uden deres bidrag ville vi ikke være i stand til at afholde Naturens Dag.

Nordea-fonden støtter Naturens Dag med 2,3 mio. kr. Fonden støtter aktiviteter, der fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Se mere om Nordea-fonden

Vorespuls.dk deltager med mange spændende arrangementer på Naturens Dag. Find dem på vorespuls.dk/events

Middelfart Kommune: I Middelfart Kommune sætter vi oplevelser i det grønne i centrum. Mange foreninger deltager i Naturens Dag. Kom og oplev vores natur! middelfart.dk/naturensdag

Naturvejlederforeningen i Danmark er et forum for naturvejledere og andre, der arbejder med naturvejledning, naturformidling og miljøvejledning. Foreningen har omkring 350 medlemmer. Læs mere natur-vejleder.dk

Fjordens Dag danner rammen for en bred vifte af aktiviteter med fokus på natur, friluftsliv, miljø og sundhed. Gennem gode oplevelser, der skaber glæde, opfordres folk til at tage vare på naturen, dette er filosofien bag Fjordens Dag. Se mere på fjordensdag.dk.