Hvad er Naturens Dag?

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og deres forældre.

Børn bruger i dag kun halvt så meget tid i naturen, som deres bedsteforældre gjorde, da de var børn. Elektroniske medier og skemalagte aktiviteter dominerer hverdagen og efterlader ikke megen plads til leg og oplevelser i den friske luft. Derfor giver vi hvert år børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen.

Naturens Dag afholdes hvert år for familier anden søndag i september og for skoler og institutioner i ugen op til. I 2017 mødte 60.000 danskere op om søndagen, mens 154.500 børn i skoler og institutioner deltog i løbet af ugen.

I år er Naturens Dag d. 9. september og børn bruger ugen d. 3.-7. september til Naturens Dag aktiviteter.

Årets tema er "bevægelse i naturen"

Alle og alt i naturen bevæger sig. Dyr, planter, svampe, vand ja og selv sand bevæger sig. Det er netop bevægelsen i naturen, der fascinerer os. Sneglens langsomme færd henover håndfladen ligesom harens spurt over marken henrykker børn såvel som voksne. Naturen får os til at bevæge os mere end byrummet gør, og den næste bakketop og udsigt lokker – og den kan være bevægende. Bliv inspireret til at lave masser af aktiviteter, koldbøtter ned ad bakken og flydende pinde i åen for de mindste, insektvæddeløb, fuglenes flugt, flyvende mælkebøttefrø og edderkoppens hurtige angreb. Bevæg jer selv - langsomt eller hurtigt, bliv bevæget og betaget, gerne sammen med mange andre på Naturens Dag 2018.

Kontaktpersoner

Ole Laursen

Leder Børn & Unge

Danmarks Naturfredningsforening

ola@dn.dk

Tlf. 23 44 12 19 (orlov til 1/8)

Kate Skjærbæk Bjerrum

Projektleder søndag

Danmarks Naturfredningsforening

ksr@dn.dk

Tlf. 31 19 32 82 (orlov 1/7-2019)

Thomas Neumann

Naturvejleder

Danmarks Naturfredningsforening

neumann@dn.dk

30 23 37 70

Sune Møller Petersen

Naturpædagogisk vejledning

Friluftsrådet

smp@friluftsraadet.dk

Tlf. 24 67 66 43

Ida Kryger

Naturpædagogisk vejledning institutioner

Friluftsrådet

ikr@friluftsraadet.dk

Tlf. 24 65 70 99

Camilla Kaae Dollerup

Pakker, materialer og forsendelse

Friluftsrådet

ckd@friluftsraadet.dk

Tlf. 24 63 05 64

Fotos

Fotograf Ditte Valente har taget nogle fantastiske fotos til brug for Naturens Dag. Ved omtale bedes du kreditere Ditte Valente.

Følg #naturensdag